// N U R A B I D A H


HELLO HELLO

Annyeonghaseyo. Welcome to my simple blog. Leave your footsteps at chatbox before you leaving. Very hope that you pleasure want to follow me. Thank you :**


► About Me
► My Stuff
► Linkies
► Stories



TALKING TALKING

Leave your footsteps here :) Sure I will visit your own website..



MENTION ME

Follow me :* Thank you :)


THANKS TO :) Template & Skin by : Husnaa.
Big help from : Wani | WHI | C4U | Una
Full Edited by : Abidah(Owner)

Older Post | Newer Post
Problem?
Sunday, 24 March 2013 | 00:56 | 0 Sweet Cupcake


Assalamualaikum .  Macam apa title dekat atas tu ada , itulah Abidah nak cakap . Semua orang dalam dunia ni ada masalah . Abidah pun tak terlepas dari ada masalah . Sedih kan bila ada masalah ? Bagi Abidah sedih sangat sangat sangat . Abidah bukan kuat sangat nak lalui masalah tu semua . Tapi .. Sebab Abidah tahu , Allah akan uji hamba yang dia sayang and mampu lalui ujian tu semua . So bersyukur lah sebab Allah masih sayang dekat Abidah . Kalau kita ada masalah , tak salah kita share dengan orang yang kita rapat macam kawan-kawan kita . Bila share , beban yang kita pikul akan ringan sikit kan ? So , tak salah kita share . Tapi bukan semua kita boleh share . Then , kita boleh mengadu dekat Allah . Buat solat sunat . Sujud dan berdoa dekat Allah . Dengan cara ni , Allah akan buka hati kita bagi kita semangat untuk selesaikan masalah tu . Cepat atau lambat , Allah akan tunaikan permintaan hambaNya . Kita boleh menangis . Kadang-kadang , dengan menangis kita akan rasa okay . Lepaskan semua . Tak salah . Tapi , tak semestinya dengan menangis masalah boleh selesai . Apa pun , kekuatan , keberanian kita penting dalam selesaikan masalah . Think like a matured human . Bincang dengan baik . Buang ego kita . Jangan layankan sangat perasaan maah kita dekat orang . Cuba kita fikir orang . Sebagai contoh , kita tipu bf/gf kita . Then she/he found it . But kita tak mengaku . Actually , kita dah banyak kali tipu dia , but she/he still give you chances untuk berubah but kita takpernah berubah . Cuba bayangkan luka dekat hati dia berapa dalam . Kita kena fikir orang juga macam mana kita pun . Mengalah pun dapat selesaikan masalah . Walaupun kita tak bersalah , tak berdosa kalau kita mengalah .
*Whatever it is . Solat and pray to Allah more important . :)